Venezuela nimetas USA uusi sanktsioone agressiooniks riigi ja rahva vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza taunis USA uusi sanktsioone.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza taunis USA uusi sanktsioone. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Venezuela välisminister Jorge Arreaza nimetas reedel USA uusi sanktsioone agressiooniks Venezuela riigi ja rahva vastu ja süüdistas Washingtoni katses vallandada riigis humanitaarkriis.

"Me ei mõista seda. See on agressioon, mida Venezuela pole kogenud mitusada aastat," ütles Arreaza pärast kõnelusi ÜRO peasekretäri Antonio Guterresiga.

Välisminister kinnitas, et President Nicolas Maduro valitsus kavatseb ennast kaitsta.

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon kehtestas reedel Venezuelale ulatuslikud finantssanktsioonid, keelates pankadel igasugused uued finantstehingud Caracase valitsuse või riikliku naftahiiu PDVSA-ga.

Trumpilt reedel allkirja saanud täitevkorraldus suurendab ilmselt veelgi pingeid Venezuela ja USA vahel.

Valge Maja ütles avalduses, et meetmete eesmärk on jätta president Nicolas Maduro diktatuur ilma olulistest finantsallikatest tema ebaseadusliku võimu säilitamiseks, kaitsta USA finantssüsteemi Venezuela korruptsiooni eest ning võimaldada humanitaarabi sealsele rahvale.

Valge Maja lisas õhtul, et mingisugust sõjalist sekkumist Venezuelas pole lähiajal siiski oodata.

"Me uurime alati võimalikult laia valikut võimalustest, kuidas olukord võib tulevikus kujuneda. Kõik otsused langetakse kooskõlastamisel partneritega regioonis ja lähitulevikus pole mingit sõjalist tegevust oodata," ütles USA presidendi Dondald Trumpi riiklik julgeolekunõunik Herbert McMaster.

McMaster kaitses möödunud nädalal presidendi avaldust, et ta ei välista USA "sõjalist lahendust" Venezuela sisepoliitilisele kriisile. McMasteri sõnul tahtis Trump, et tema meeskond analüüsiks, mis võib järgmisena juhtuda Venezuela sisepoliitilises kriisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles