Politsei vabastas teise Turu pussitamiste kahtlusaluse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud.
Soome politseinikud. Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix

Kaks meest, kes peeti kinni kolmapäeval seoses Turu noarünnakule kaasa aitamisega, on nüüdseks vabastatud ja kahtlustustest vabastatud, kirjutab YLE.

Esimene mees vabastati neljapäeval ja teise lasi politsei vabadusse täna. Soome Rahvuslik Juurdlusbüroo (NBI) teatas, et mõlemad mehed on kahtlustusest vabastatud. 

Mehed peeti kinni eelmisel reedel Turus toimunud pussitamist uurinud politseinike poolt selle nädala keskel. Neid kahtlustati peamise kahtlusaluse abistamises.

Turus eelmisel reedel toimunud pussitamises hukkus kaks ja sai vigastada kaheksa inimest. Peamise kahtlusalusena on kinni peetud Maroko päritolu asüülitaotleja Abderrahman Mechkah, kes on üles tunnistanud kümne inimese pussitamise, aga pole omaks võtnud mõrvasüüdistust ning on eitanud sidemeid terroristlike rühmitustega. 

Abderrahman Mechkah osales sel nädalal kohtuistungil videosilla teel haiglavoodist. Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix
Abderrahman Mechkah osales sel nädalal kohtuistungil videosilla teel haiglavoodist. Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Tomi Hanninen/SIPA

Politsei sõnul valis ta läinud nädala reedel Turu peaväljakul oma ohvreiks peamiselt naisi. Rünnakus hukkus kaks naist ja sai viga kuus naist ja kaks meest. Kinnipidamise käigus tulistas politsei Mechkahi reide.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles