Venemaal tappis tundmatu isik Nemtsovi surmapaiga valvuri (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nemtsovi mälestuspaik Moskvas.
Nemtsovi mälestuspaik Moskvas. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Moskvas suri haiglas vabatahtlik valvur, kelle ülesandeks oli Boriss Nemtsovi mälestuspaiga valvamine, kirjutab Telegraph. 

Opositsioonipoliitik Nemtsov tulistati surnuks 2015. aastal. Tema tapmiskohta on Nemtsovi toetajad kahe aasta jooksul pidevalt toonud lilli, küünlaid ja pilte, mida vabatahtlik 35-aastane Ivan Skriptnitšenko valvas. Seda kohta peavad Nemtsovi toetajad mälestuspaigaks.

Riiklik uudistekanal RIA Novosti väitis, et mehe surma põhjustas südamelihase põletik, aga asjaolud paistavad olevat märgatavalt salapärasemad. Tundmatu inimene lõi Skriptnitšenkole mälestuspaiga juures rusikaga näkku, murdes niimoodi tema nina.

Skriptnitšenkoga koos vabatahtlikuna mälestuspaika valvanud Sergei Kirejevi sõnul virutas tundmatu isik 15. augusti õhtul tema paarimehele rusikaga näkku. Samal õhtul käis Skriptnitšenko vigastust kohalikus haiglas fikseerimas.

22. augustil läks mees teise haiglasse, kus tema nina uuesti paika pandi. Samal päeval halvenes mehe enesetunne järsult ning ta suri samal õhtul erakorralise meditsiini osakonnas.

Kirejevi sõnul olevat arstid Skriptnitšenko lähedastele öelnud, et mees suri trombi tagajärjel, aga ametlikku selgitust ei ole avaldatud.

Kirejev rääkis Telegraphile, et tema tapetud sõber oli endine poksija, kelle ninaluu oli minevikus mitmeid kordi murtud, aga sillal toimunut peab Kirejev sõbra surma kaudseks põhjuseks.

Opositsioonipoliitik ja parlamendisaadik Dmitri Gudkov kirjutas Facebookis, et tema hinnangul on võimatu mitte näha kaudset seost rünnaku ja mehe surma vahel. Gudkov kurtis selle üle, et mälestuspaika pole seaduslikuks tehtud ja ühtki selle ründajatest pole karistatud. Kirejev väitis, et mälestuspaik on rohkem kui 60 korda kõrvaldatud.

Viis meest mõisteti juulis süüdi Nemtsovi tapmise eest, aga kedagi pole siiani vastutusele võetud tema mõrva tellimise eest.

Nemtsovi tapmise eest 20-aastaks vangi mõistetud mehed kohtus. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP/SCANPIX
Nemtsovi tapmise eest 20-aastaks vangi mõistetud mehed kohtus. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP/SCANPIX Foto: IVAN SEKRETAREV/AP
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles