Tagaotsitud Maakri tänava laibatükeldaja tabati Stockholmis

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä
Markus Pasi Pönkä Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheliselt tagaotsitud Maakri tänava laibatükeldaja Markus Pönkä tabati täna õhtul Stockholmis, teatas Rootsi politsei.

Pönkä kinnivõtmisele ühes korteris eelnes umbes kolm tundi kestnud piiramine, kirjutab Helsingin Sanomat.

Nüüd hakatakse ette valmistama Pönkä üleandmist Soomele.

Rootsi meedia kirjutas eelmisel nädalal, et kurikuulus Soome kurjategija võib end varjata Rootsis, sest temaga seostatakse mitme luksusauto smugeldamist Soomest Rootsi.

Pönkä kadus Soome politsei silmapiirilt tänavu kevadel, kui ta pidi minema Riihimäe vanglasse kolmeks aastaks ja kaheksaks kuuks karistust kandma. Kohus mõistis ta süüdi relvaseaduse rikkumises, pettuses ning võltsimises. Lisaks lasub mehel ulatusliku maksupettuse kahtlus

Pönkä oli kuulutatud tagaotsitavaks kogu Euroopas.

Eestis on Pönkä tuntud kui Maakri tänava tükeldaja, kes 2005. aastal mõrvas Tallinna kesklinna kõrghoones asuvas korteris oma toonase äripartneri ja sõbra ning tükeldas ta surnukeha ketaslõikuriga. Pönkä vabanes vanglast 2014. aastal. Seejärel oli ta vangis muude kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles