Galerii: Orkaan Harvey on nõudnud viis inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval USA Texase osariigis 4. kategooria orkaanina maabunud ja troopiliseks tormiks nõrgenenud orkaan Harvey liigub sisemaale. Rahvuslikul ilmateenistusel on andmeid viiest hukkunust, millest kinnitatud on kaks. 

Houstoni George Bushi nimeline rahvusvaheline lennujaam (IAH) peatas pühapäeval lennuliikluse, kuna troopilisest tormist Harvey põhjustatud tulvad sulgesid kõik ligipääsuteed, isoleerides veelgi USA Texase osariigi suurimat linna.

Houstoni teine rahvusvaheline lennujaam, William P. Hobby International (HOU), peatas varem kõik lennud «seisva vee tõttu stardi- ja maandumisradadel».

Täna teatas CNN, et tormi käest päästeti öösel rohkem kui 1000 inimest. Kinnitamata andmetel on hukkunute arv tõusnud viie peale. Varasemalt oli teateid kahest hukkunust.

Üks inimene hukkus Houstoni linna lähedal ja teine suri eile Rockfordis. 

Houstoni piirkonnas hukkunu sõitis autoga vette. Politsei hinnangul ei olnud autot võimalik enam käivitada ja naine väljus masinast. Seejärel sattus ta tugeva hoovuse meelevalda ja uppus. 

Võimud on Houstoni piirkonnas palunud inimestel väljas liikumist vältida. Tekkinud tornaadod ja äikesetorm on põhjustanud ulatuslikke kahjusid. Kuigi eeldatakse, et tänaseks õhtuks rahuneb torm veelgi, ei ole võimude sõnul põhjust loota, et hävitustöö lõppeks. 

Houstoni linnapea Sylvester Turner ütles eile, et torm kestab neli kuni viis päeva ja palus autodega mitte ringi liikuda. 

Kõrge veetaseme tõttu pidid päästjad öösel mitmeid inimesi majadest päästma. Nenditi, et osade väljakutsete põhjuseks olid elanike terviserikked. 

Teine inimene hukkus eile Rockfordi linnas, kus maja läks tormi käigus põlema. Vigastada sai vähemalt 12 inimest. Võimud said sellest juhtumist teada kohaliku aja järgi täna varahommikul.

Ülejäänud hukkunute kohta täpne ja ametlik informatsioon puudub, aga praegusel hetkel on väidetavalt surma saanud viis inimest. 

Ilmateenistuse andmetel on viimase ööpäeva jooksul Houstoni piirkonnas maha tulnud 61 cm sademeid. 

Kardetakse, et Rockportis võib hukkunuid veelgi olla, sest umbkaudu 5000 inimest keeldus evakueerimisest ning otsustasid kriisipiirkonda jääda. Kohalike sõnul on paljudel majadel katused sisse varisenud.

Harvey hävitustöö Rockportis. MARK RALSTON/AFP/Scanpix
Harvey hävitustöö Rockportis. MARK RALSTON/AFP/Scanpix Foto: MARK RALSTON/AFP

Texase rannikul on elektrita jäänud vähemalt 300 000 inimest. On teada, et rannavalve päästis eile merelt inimesi vähemalt 15 merehätta sattunud aluselt. Samuti on teateid, et torm on endaga kaasa toonud mitmeid tornaadosid, mis hävitustööd teevad. Õnneks on tuul eilsega võrreldes oluliselt vaibunud. Siiski küündivad tuuleiilid kuni 75 kilomeetrini tunnis. 

USA Texase osariigi kuberner Greg Abbott ütles ajakirjanikele, et tema peamiseks mureks on praegu dramaatilised üleujutused. Ta hoiatas inimesi kiiresti tõusva veetaseme eest.

Kuberneri sõnul on praegu liiga vara spekuleerida, kui suurt materiaalset kahju Harvey tekitas.

Meteoroloogid hoiatavad, et Texase mitmes piirkonnas võib Harvey tõttu maha tulla kuni 40 tolli (101 cm) sademeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles