Politsei vahistas teise Buckinghami rünnakuga seotud isiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pärast rünnakut Buckinghami palee juures.
Politseinikud pärast rünnakut Buckinghami palee juures. Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP/Scanpix

Suurbritannia politsei vahistas täna teise inimese, keda seostatakse reede õhtul Buckinghami palee juures toime pandud mõõgarünnakuga.

«Mees vahistati kahtlustatuna rünnaku tellimises, ettevalmistuste tegemises ja terrorismile kaasa aitamises täna hommikul kell 9.15 (Eesti aja järgi kell 11.15),» kirjutas politsei avalduses.

Telegraphi andmetel vahistati 30-aastane mees Lääne-Londonis. Reedel vahistati Buckinghami palee juures 26-aastane mees, kes üritas politseinikke 1,2 meetri pikkuse mõõgaga rünnata, karjudes «Allahu Akbar» («Jumal on kõikvõimas»). 

Relvastamata politseinikud väänasid mehe maha ja kasutasid tema vastu pisargaasi. Mehega võideldes sai kergelt vigastada kolm politseinikku.

Algselt ütles Scotland Yard, et ründaja tegutses üksinda ja ühtegi teist kahtlusalust ei otsita. Eile korraldati Lutoni linnas läbiotsimisi, et leida tõendeid mehe motiivide kohta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles