Salateenistus tulistas Valge Maja lähedal (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salateenistuse agent Valge Maja ees.
Salateenistuse agent Valge Maja ees. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Kui tavaliselt on USA salateenistuse üks olulisimaid ülesandeid vältida tulistamist ja rünnakuid Valge Maja lähistel, siis eile õhtul tegid teenistujad ise täpselt seda, kirjutab CNN.

Nimelt katsetas salateenistus eile õhtul uut turvasüsteemi. Üleeile teatati, et hakatakse testima süsteemi, mis suudaks reaalajas kindlaks teha Valge Maja lähedal tule avanud isiku asukoha.

Shot Spotteri nime all tuntud tehnoloogia kasutab hoonetele paigaldatud helisensoreid, et saada kohest informatsiooni selle kohta, kust lasud tulevad. Sellist süsteemi kasutatakse juba praegu mõnes ülikoolis ja suuremates linnades.

Katsetamine toimus kohaliku aja järgi eile õhtul ja tänase päeva esimestel tundidel. President Donald Trump on koos oma perekonnaga sel nädalavahetusel Camp Davidi residentsis. Testid viidi läbi Valge Maja ja USA asepresidendi residentsi läheduses. Samuti sulgeti USA pealinnas mitmed teed, et tagada tavainimeste ohutus.

Donald Trump minemas koos oma perega koodnime Marine One nime kandva helikopteri pardale, et sõita nädalavahetuseks Camp Davidi residentsi. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/SCANPIX
Donald Trump minemas koos oma perega koodnime Marine One nime kandva helikopteri pardale, et sõita nädalavahetuseks Camp Davidi residentsi. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/SCANPIX Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Kokku tulistati umbes 80 lasku erinevatest relvadest. Süsteemi testiti automaatrelvade ning erinevate püstolite puhul.

Selliseid katsetusi ei korraldata asjata. 2011. aastal tulistas Oscar Ortega-Hernandez mitu lasku Valge Maja suunas. Üks kuul tabas akent ja selle peatas kuulikindel klaas. Toonane president Barack Obama ei viibinud intsidendi ajal Valges Majas.

Ortega-Hernandez tunnistas end süüdi terrorismis ja relvadega seotud kuritegudes ning sai karistuseks 25-aasta pikkuse vangistuse.

1994. aastal tulistas Francisco Martin Duran poolautomaatsest relvast 29 lasku Valge Maja suunas. Õnneks keegi vigastada ei saanud. President Bill Clinton sel hetkel Valges Majas ei viibinud. Duran mõisteti süüdi katses tappa USA president. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles