Sierra Leone mudavooludes ja tulvades sai surma üle tuhande inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväelased ja vabatahtlikud otsivad Sierra Leone pealinna Freetowni Regenti piirkonnas aset leidnud mudavoolu ohvreid.
Sõjaväelased ja vabatahtlikud otsivad Sierra Leone pealinna Freetowni Regenti piirkonnas aset leidnud mudavoolu ohvreid. Foto: AFP / Scanpix

Sierra Leone pealinna Freetowni ligi kaks nädalat tagasi tabanud mudavooludes ja tulvades sai surma üle tuhande inimese, teatasid kohalikud võimud pühapäeval mitmel mälestusteenistusel, millel avaldati austust loodusõnnetuse ohvritele.

Sierra Leone valitsus teatas varem, et 14. augusti mudavooludes ja tulvades hukkus 450 inimest. Päästetöötajad ja abiorganisatsioonid aga hoiatasid tookord, et rohkem kui 600 teadmata kadunuks jäänud inimest ilmselt elusana ei leita.

"Üle tuhande inimese sai surma mudavoolus ja üleujutuses ning täpset arvu ei saa me kunagi teada," ütles Freetowni Regenti piirkonna naisühenduse juht Elenoroh Jokomie Metzger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles