India guru ärgitas mehi oma munandeid sööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamise eest vangi mõistetud guru Ram Rahim Singh.
Vägistamise eest vangi mõistetud guru Ram Rahim Singh. Foto: SCANPIX

Vägistamise eest vangi mõistetud multimiljonärist India isehakanud usujuht Gurmeet Ram Rahim Singh suutis ligi 400 oma meesjärgijat veenda selles, et need Jumalale lähemale pääsemise nimel oma munandid maha lõikaks ja ära sööks.

Kuigi vahejuhtum toimus juba aastal 2000, jõudsid detailid sellest avalikkuse ette alles praegu. Seni on oma näo ja nime all julgenud rääkida vaid üks ohver, Hans Raj Chauhan. Tema advokaadi sõul sisendati meestele, et kui nad keelduvat oma guru poolt soovitatud operatsioonist, saavad neist ühiskondlikud heidikud.

«Neile öeldi, et ainult kastreeritud mehed saavad kohtuda Jumalaga,» lausus jurist Navkiran Singh.

50-aastane Ram Rahim Singh juhtis kultust nimega Dera Sacha Sauda, millel on hinnanguliselt 50 miljonit järgijat. Niinimetatud guru mõisteti täna kahekümneks aastaks vangiks kahe naise vägistamise eest.

Sathya Sai Baba. Foto: Mustafa Quraishi/AP/Scanpix
Sathya Sai Baba. Foto: Mustafa Quraishi/AP/Scanpix Foto: Mustafa Quraishi/AP

Gurud ja imetegijad on Indias eraldi tööstus; nende heakskiitu otsivad ka valimistel kandideerivad poliitikud. Kõige kuulsam usujuht oli 2011. aastal surnud Sathya Sai Baba, kes enda väitel suutis paljast õhust tuhka välja võluda. Surma ajal hinnati tema väärtuseks ligi seitse miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles