Harvey järel vajab ajutist peavarju 30 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPSHOT - People make their way down partially flooded roads following the passage of Hurricane Harvey on August 26, 2017 in Galveston, Texas. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski
TOPSHOT - People make their way down partially flooded roads following the passage of Hurricane Harvey on August 26, 2017 in Galveston, Texas. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Texases Houstonit ja ümberkaudseid alasid laastava tormi Harvey järel vajab ajutist peavarju tõenäoliselt üle 30 000 inimese, ütles USA föderaalse eriolukordade ameti juht Brock Long esmaspäeval.

«Meie prognoosi kohaselt vajab kuni olukorra stabiliseerumiseni ajutist peavarju üle 30 000 inimese,» ütles Long pressikonverentsil. "Hetkel on olukord alles arengujärgus, me ei ole veel taastumisetapis."

Long lisas, et päästetööd ja ohvrite otsingud jätkuvad hetkel 50 Texase maakonnas. Kinnitust on leidnud nelja inimese hukkumine.

Texase võimuesindajad hoiatasid ühtlasi, et lähipäevadel võib olukord uuesti halveneda, sest Harvey liigub meteoroloogide prognooside kohaselt tagasi Mehhiko lahele, kogub seal veelgi niiskust ja võib uuesti samas piirkonnas randuda.

Telekanali CBS andmetel saavutavad tulvad kõrgpunkti alles kolmapäeval või neljapäeval.

«Sõna katastroof ei ole piisav kirjeldamaks seda, mis meie vastas seisab. Ja me ei tea, millal see läbi saab,» ütles kongressi rahvasaadik Sheila Jackson Lee telekanalile CNN.

USA kindlustusinstituut ennustas, et orkaani Harvey kahjud võivad kasvada niisama suureks kui orkaani Katrina purustused. Kindlustusfirma Andrew Siffert BMS Group prognoosi kohaselt võivad Harvey majanduskahjud ületada kümme miljardit dollarit.

Katrina on seni olnud Ühendriikide suurimat rahalist kahju põhjustanud orkaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles