Fotod: Ühendriikides leidis aset Trumpi ja Niinistö kohtumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides leidis esmaspäeval aset Soome presidendi Sauli Niinistö ja USA riigipea Donald Trumpi kohtumine, edastas põhjanaabrite meedia.

Kohtumine algas kätlemisega Valge Maja ees.

Uudisteagentuuri STT andmetel avaldas Trump soomlastele kaastunnet seoses Turu linnas aset leidnud noarünnakuga.

Trump kinnitas ühtlasi, et USA seisab Soome kõrval terrorismivastases võitluses ja tänas Soomet abi eest Afganistanis ja Iraagis.

President Niinistö avaldas omakorda ameeriklastele kaastunnet seoses orkaan Harvey põhjustatud kahjudega ja ütles, et soomlaste mõtted on Texase tormiohvritega.

Niinistö ja Trump kohtusid Washingtonis kavandatust päev varem. Esialgse plaani kohaselt oli kohtumine Valges Majas kavas teisipäeval, kuid seda muudeti, kuna Trump sõidab teisipäeval Texasesse, mis sai nädalavahetusel kannatada orkaanis Harvey.

Soome rahvusringhääling Yle ja ajaleht Iltasanomat edastasid eelmisel nädalal, et Niinistö kavatseb arutada Trumpiga Läänemere olukorda, muu hulgas Venemaa ja Valgevene septembris korraldatavat ühisõppust Zapad ning Rootsi rannikul algavat õppust, kus osalevad ka Soome ja USA.

«See kõik räägib sellest, et teatud viisil on pinged suurenenud,» ütles Niinistö.

Teise teemana tõstatab Niinistö Arktika piirkonnaga seotud küsimused. Soome on praegu Arktika nõukogu eesistuja, eelmine eesistuja oli USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles