Soome politsei vabastas veel kaks Turu rünnaku kahtlusalust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix

Soome politsei vabastas kaks isikut, kes vahistati pärast Turus kaks ohvrit nõudnud noarünnakut, teatas Päris-Soome maakohus täna.

Vahistatuid kahtlustati seotuses noarünnakuga, milles hukkus kaks ja sai haavata kaheksa inimest. Soome võimud uurivad pussitamist terrorirünnakuna.

Politsei teatel ei kahtlustata vabastatud isikuid enam kuritegudes. Mõlemad vabastatud peeti kinni eelmisel teisipäeval. Hetkel on endiselt vahi all rünnaku peakahtlusalune ja üks osalemises kahtlustatav isik. Üks isik on kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Turu pussitaja Abderrahman Bouananeni pass ja muud isikutunnistused leiti Saksamaalt Dortimundist, kirjutas Helsingin Sanomat. Soomes asüüli taotledes esitas ta ametivõimudele valenime ja – sünniaasta. Tema isiku tuvastamisel selgust, et ründaja on neli aastat vanem kui ta algselt väitis.

Bounanen tappis 18. augustil Turus kaks inimest ja haavas kaheksat inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles