Video: USA meedia hoiatab: Harvey on alligaatorid liikvele ajanud (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alligaator
Alligaator Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ühendriikides Texases orkaan Harvey järel üleujutustega võitlevaid kohalikke hoiatati, et paduvihmad ja uputatud tänavad panevad liikvele alligaatorid ja maod. Üks Texases elav naine postitaski seepeale sotsiaalmeediasse video tema tagaaias ujuvast alligaatorist. 

Texaslane Arlene Kelsch postitas Facebooki video, millest oli näha, et vesi tema tagaaias oli pea sama kõrge kui naise aed. Vees ulpis ringi alligaator.

Kelschi sõnul läks ta pärast alligaatori märkamist õue asja kontrollima ja silmas siis teistki isendit, mis oli lähemal kui esimene.

«Ossa pagan, reageerisin ma,» ütles ta ajakirjale Houston Chronicle. «Tundsin end suhteliselt turvaliselt ja  mõtlesin, et olukord on täitsa lahe. Seni, kuni ma ust ei ava, on kõik korras.»

Kelsch lisas, et on lisaks alligaatoritele märganud ka madusid. «Neid kardan ma majas rohkem näha,» sõnas ta.

Kuigi Florida võib alligaatorite poolest tuntum olla, elab Texases umbes 400 000 isendit, kes kasvavad umbes kahemeetriseks. 

«Alligaatorid, kes üleujutuste ja paduvihmade aegu teie aedadesse ilmuvad, ei otsi toitu ega ole agressiivsed,» kirjutas organisatsioon Texas Gator Squad. «Nad üritavad nagu meiegi äärmuslike ilmastikuoludega toime tulla.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles