Moskva: Zapad-2017 on puhtalt kaitse-eesmärgiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekaitseminister Aleksandr Fomin
Asekaitseminister Aleksandr Fomin Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Venemaa tõrjus teisipäeval lääne muret seoses Venemaa ja Valgevene eelseisvate ühisõppustega Zapad 2017, kinnitades, et õppuste eesmärk on puhtalt kaitsealane ja need ei ole suunatud konkreetse vaenlase vastu.

«Õppustel Zapad-2017 on terrorismivastane fookus ja puhtalt kaitsealane iseloom,» ütles asekaitseminister Aleksandr Fomin ajakirjanikele. Fomin kritiseeris rahvusvahelist meediat, mis levitab tema sõnul eelseisvate õppuste kajastamisel müüte niinimetatud Vene ohust.

«On isegi öeldud, et õppused Zapad 2017 on stardipunkt invasiooniks või okupatsiooniks Leedus, Poolas või Ukrainas,» lisas aseminister.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles juulis, et tal on põhjust uskuda, et õppustel osaleb oluliselt rohkem vägesid kui ametlikult teatatud. Reedel kutsus Stoltenberg Kremlit tagama õppuste läbipaistvus ja prognoositavus ning hoiatas, et NATO jälgib õppusi väga tähelepanelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles