Galerii: Trump saabus tormist laastatud Texasesse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Donald Trump ja tema abikaasa Melania saabusid Texasesse, et saada isiklikult ülevaade tormi Harvey tekitatud kahjust.

Trumpid saabusid rannikulinna Corpus Christisse, mis jäi reede õhtul esimesena neljanda kategooria orkaanina saabunud Harvey teele.

President kavatses lühipeatust Corpus Christies suunduda edasi Texase osariigi pealinna Austinisse, kuid Valge Maja kõneisik Sarah Sanders ütles ajakirjanikele, et plaanid on veel lahtised seoses halbade ilmastikuoludega.

Ühendriikides on Harvey toodud tormis ja tulvades surma saanud kuus inimest. Võimuesindajate sõnul võib ohvrite arv veelgi kasvada.

Viimaseks ohvriks oli naine, kelle haagismajale langes tormis peale suur puu. Montgomery maakonnašerifi eestkõneleja kapten Bryan Carlisle täpsustuse kohaselt hukkus naine esmaspäeval Porteri linnas. Naise abikaasa kinnitusel kukkus puu, kui naine parajasti tukastas. Päästetöötajad pidid rinnuni vees kahlama, et evakueerida ohvri mees ja tuua ära naise surnukeha.

Päästetööd õnnetuspiirkonnas on katkematult jätkunud. Praeguseks on vastatud umbes 75 000 hädakõnele ja üle 8000 inimese on toimetatud tormivarjenditesse. Houstonit ja ümberkaudseid alasid laastanud tormi järel vajab ajutist peavarju tõenäoliselt üle 30 000 inimese. Mingit liiki hädaabi arvatakse vajavat koguni 450 000 inimest. Houstonis on 104 000 klienti endiselt ilma elektrivooluta. Houstonis on 215 000 õpilasel ära jäänud koolitunnid. Suletud on 200 kooli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles