Soome endine välisminister: meie ajakirjanikud teevad häbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Tuomioja
Erkki Tuomioja Foto: ADEM ALTAN/AFP/Scanpix

Soome parlamendi spiiker ja pikaaegne välisminister Erkki Tuomioja kirjutas Facebookis, et tal on sügavalt häbi Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Soome presidendi Sauli Niinistö selle nädala alguses Valges Majas peetud pressikonverentsi pärast. 

Tuomiojale ei teinud meelehärmi mitte presidendi käitumine, vaid Soome ajakirjanikud, kel puudus igasugune oskus pressikonverentsil asjalikke küsimusi esitada.

«Kuidagi piinlik, et Soome ajakirjanik küsis peale ilmselt edukat presidentide kohtumist aset leidnud pressikonverentsil, kuidas USA Soomet Vene agressiooni korral aitaks,» kirjutas Tuomioja Facebookis. Küsimuse esitas Soome rahvusringhäälingu STT ajakirjanik.

STT peatoimetaja Mika Pettersson ei näinud aga küsimuses ega ajakirjaniku töös mingit probleemi.

«Ei häbene midagi. Pooldan küsimust nii julgelt, sest see oli STT oma. Tegu oli hea küsimusega. Kõike võib küsida,» säutsus Pettersson Twitteris.

Trump lubas Soomele vajadusel alati appi tõtata. Samasugust tuge lubas ta Baltimaadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles