Pariisis rööviti tunnelite kaudu 250 000 euro väärtuses veini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi katakombid.
Pariisi katakombid. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Politsei sõnul tassiti Prantsusmaa pealinna tunnelivõrgustikku kasutades ühest vanalinna veinikeldrist minema üle 300 pudeli väärtveini, vahendab The Guardian.

Röövlite saagiks langes üle 250 000 euro väärtuses veini, millele saadi ligipääs Pariisi all asuvaid katakombe kasutades. Uurijate sõnul tegid vargad eelnevalt kindlaks keldri, millele ligipääsu soovisid ning seejärel kaevasid end läbi katakombi lubjakiviseinte.

«Me usume, et nad on seda kohta ka eelnevalt külastanud,» sõnas politsei kõneisik. «Kahtlusalused ei puurinud seda seina kogemata.»

Maa-alust tunnelite võrgustikku kasutades viidi veinikeldrist ära üle 300 pudeli kallist jooki.

Pariisi katakombid on avalikkusele ööseks suletud ning ka päevasel ajal on neist avatud vaid kahe kilomeetri jagu tunneleid.

Samas on võimud ammu loobunud tegelemast nn katafiilidega, kes on avastanud katakombidesse salajased sissepääsud – enamasti läbi reoveekanalite – ning hiilivad sinna pidude või salajaste kohtumiste korraldamiseks.

Paljude tunnelite seintele on märgitud nendega samal trajektooril kulgevate tänavate nimed, et aidata külastajatel maa all paremini orienteeruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles