Jaapani elanikud said korraliku raputuse

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatud vaatlejate sõnul on Kim Jong-uni kaardi versioonil märgitud raketi teekonna pikkuseks 3200 km, tegelik tulemus jäi seega 500 kilomeetrit nõrgemaks.
Teatud vaatlejate sõnul on Kim Jong-uni kaardi versioonil märgitud raketi teekonna pikkuseks 3200 km, tegelik tulemus jäi seega 500 kilomeetrit nõrgemaks. Foto: STR/AFP/Scanpix

«Ärkasime kõik üles,» kirjeldas jaapanlane Hironori Matsuura, kuidas jõudis temani info teisipäeva varahommikul aset leidnud Põhja-Korea raketikatsetusest.

Rannikulinna Erimo ametnik Matsuura oli üks neist Hokkaido elanikest, kes võis unesegase peaga lugeda oma telefoniekraanilt häirivat teadet: saare kohalt lendab üle Pyongyangi poolt tulnud seadeldis ja inimestel palutakse jääda siseruumidesse. «Aga kuna teateid mingite kahjustuste kohta ei olnud, polnud evakueerimiseks vajadust,» lisas ta uudisteagentuurile AP.

Praeguseks on selgunud, et Põhja-Korea väljatulistatud ballistiline keskmaarakett Hwasong-12 lendas siiski üle Jaapani territooriumi ning kukkus Vaiksesse ookeani Jaapani rannikust 1180 kilomeetri ja Põhja-Koreast 2700 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles