Kindralmajor Rifi: video Eesti pantvangidega pani üles professionaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liibanoni sisejulgeolekujõudude juht kindralmajor Ashraf Rifi rääkis ajalehele As Safir, et video eestlastest pantvangide pöördumisega pani Youtube’i üles professionaal.

Rifi rääkis, et julgeolekujõud (ISF) uurisid, kas video sisu saaks kuidagi aidata politseinikke eestlaste leidmisel, vahendas portaal Naharnet.

Julgeolekuallikad usuvad, et eestlaste ingliskeelse abipalve pani netti professionaal, et vältida jälile jõudmist selle allikale.

Seitse eestlastest jalgratturit rööviti Liibanonis Bekaa orus ära 23. märtsil. Meeste asukohta pole siiani kindlaks tehtud. Mõningate oletuste järgi on nad toimetatud naaberriiki Süüriasse.

Kindralmajor Rifi sõnul pole mingeid kindlaid tõendeid selle kohta, et mehed viibivad Liibanonis või et neid seal pole.

Ta rääkis ajalehele, et eestlased videos mingist lunarahast ei rääkinud. Pantvangide pöördumine Liibanoni peaministri, Jordaania ja Saudi Araabia kuningate ning Prantsusmaa presidendi poole võib tema sõnul olla seotud sellega, et lunarahanõue oli mõeldud röövijate tegelike nõuete varjamiseks.

Uudisteagentuur ITAR-TASS kirjutas, et mõningatel andmetel nõuavad eestlaste röövijad iga mehe eest kaks miljonit dollarit (ligikaudu 1,4 miljonit eurot).

Oma informatsiooni allikat agentuur ei avalikusta.

Kaitseminister Mart Laar jättis tänasel valitsuse pressikonverentsil vastamata küsimusele, kes Liibanonis pantvangi võetud meeste osas on nõudmisi esitatud.

«Meie huvides on mehed koju tuua, loodame, et suudame seda teha,» vastat ta ainult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles