ELi pealinnas võtab ilmet uus migrandidžungel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates sellest suvest kogunevad ööhakul Brüsseli äärelinna parki magama sajad migrantnoored. Kohalikud kardavad nüüd, et sellest on kujunemas järgmine Calais džungel.
Alates sellest suvest kogunevad ööhakul Brüsseli äärelinna parki magama sajad migrantnoored. Kohalikud kardavad nüüd, et sellest on kujunemas järgmine Calais džungel. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Igal õhtul sätivad Brüsseli äärelinna korterelamute kõrval ennast magama sajad migrandid, kohalikel on aga hirm, et nende koduõuele on tekkimas uus Calais’ džungel. Igal õhtul saabub Gare du Nordi rongijaama lähistel asuvasse Maximilieni parki sadu noori, peamiselt Sudaanist ja Eritreast pärit sisserändajad.

Nagu ka möödunud aasta oktoobris lammutatud Prantsuse sadamalinna Calais’ puhul tahab enamik Euroopa Liidu pealinnas redutavatest migrantidest liikuda sealt edasi Suurbritanniasse.

ELi peahoonest kolme kilomeetri kaugusel istuvad noored mehed on läbi teinud pika ja ohtliku teekonna – läbi Põhja-Aafrika, üle Vahemere ja siis mööda lõputu politseikontrollide kadalipu ühest Lõuna-Euroopa riigist teise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles