Indias tappis end kuupuhastuse pärast häbistatud koolitüdruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/Scanpix

India politsei uurib väiteid, mille järgi sooritas 12-aastane koolitüdruk enesetapu sellepärast, et õpetaja oli avalikult klassi ees teda menstruatsiooni pärast pilganud.

Täpsemalt olevat õpetaja heitnud nalja tüdruku riiete peal olnud verepleki suhtes. Tüdruk hüppas alla oma koduosariigis, riigi lõunaosas paiknevas Tamil Nadus asuva maja katuselt,  jättes maha kirja: õpetaja piinas teda.

Kohaliku meedia teatel ütlesid teised õpilased tüdrukule, et tema riiete peal on verd. Neiu otsis abi, kuid õpetaja pani teda hoopis plekki terve klassi ees näitama. «Õpetaja ei võtnud arvesse isegi seda, et klassis olid poisid,» tsiteeritakse hukkunud tüdruku ema. Pedagoog sundinud last oma rüüd kergitama ja käskinud tal seejärel end puhtaks kasida.

Vanemad kuulsid toimunust tüdruku klassikaaslastelt ja nõuavad õpetaja vastu kohtuasja. Aktivistide sõnul tõendab juhtunu, et India koolisüsteem peab muutuma tüdrukute suhtes arvestavamaks – paljud neist püsivad kuupuhastuse ajal kodudes, sest kardavad naeruvääristamist. Samuti puuduvad koolides elementaarsed hügieenivahendid.

Traditsiooniliselt peab India kultuur kuupuhastuses naisi ja tüdrukuid ebapuhtaks. Menstruatsiooni ajal tuleb ette sagedast diskrimineerimist – näiteks keelatakse neil minna templisse või puudutada teatud toite. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles