Vene migratsiooniametis lahvatas rassismiskandaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene immigratsiooniameti töötaja  ehitusplatsil korraldatud reidil.
Vene immigratsiooniameti töötaja ehitusplatsil korraldatud reidil. Foto: SCANPIX

Venemaa migratsiooniametis (FSM) lahvatas rassismiskandaal, kui BBC-le antud intervjuu põhjal kaotas töökoha avalike suhete osakonna juhataja Konstantin Poltoranin.

Ametliku teate järgi kaotas mees töökoha poliitiliselt ebakorrektsete väljaütlemiste tõttu rahvuste teemal, vahendas Kommersant.

Poltoranin rääkis BBC-le, et «tulevikus on valge rass Venemaal ohus». «Kaalul on põhimõtteliselt see, kas valge rass jääb ellu ja me Venemaal seda küsimust tajume,» rääkis ta.

Poltoranin jutustas, et ei mõista Lääne-Euroopa riikide immigratsioonipoliitikat, mis tema arvates ergutab väljarännet Aasiast ja Põhja-Aafrikast. «Venemaal peab kõik olema teisiti. Siin tuleb suhted luua selliselt, et vere segunemine toimuks õige režiimi järgi.»

Tema ülemusele Konstantin Romodanovskile tundusid väljaütlemised rassistlikena ja mees vallandati.

Vestluses Kommersant Online’iga täna ütles Poltoranin, et tema sõnad olid kontekstist välja rebitud ja et ultraparempoolseid vaateid pole tal kunagi olnud.

Kremlist öeldi RIA Novostile, et migratsiooniameti juhi otsus Poltoranini vallandamisest oli õige. «Poltoranini väljaütlemised tõmbasid endale presidendi administratsiooni tähelepanu. Tema (Poltoranini) vallandamine FSMi juhtkonna otsusel oli loogiline ja hädavajalik,» rääkis administratsiooni esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles