Loomavägistajast ameeriklane nõuab enda kastreerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides palub varem loomade seksuaalse ahistamise ees karistatud mees, et ta keemiliselt kastreeritaks – see aitavat tal kirgi maha suruda. 

Indiana osariigist pärit Michael Bessigano viibib vahi all alates jaanuarist, mil ta võeti kinni seoses katseaja rikkumisega – väidetavalt hankis ta internetist nilbet materjali. Kohaliku meedia andmeil pöördus mees nüüd kohtu poole, et see ta vabastaks: tingimusel, et ta peab võtma testosteroonitaset alandavat ravimit.

Bessigano advokaat Jennifer Soble väitis, et tema klienti ajendas seksuaalne kirg, mitte soov loomadele haiget teha. Soble tõi võrdluse: kui ka mehe ohvriks langenud loomad on saanud ka tunda kannatusi, pole need hullemad, mida tekitavad loomadele lihasööjad või nahktoodete ostjad.

Kohtutoimikute järgi tegeles Bessigano loomaahistamisega juba varajastel 1990ndatel. «Kogu tema tausta kohtusüsteemides ilmestab tema ebatavaline seksuaalne eelistus,» lausus Soble. Advokaat oletas, et selle taga on mehe traumaatiline lapsepõlv: kuna Bessigano ei leidnud lähedust oma vanematelt, hakkas ta seda otsima loomade juurest.

Aastal 2002 mõisteti Bessigano loomapiinamise eest rohkem kui neljaks aastaks vanglasse: ta oli astunud vahekorda kanaga ja linnu seejärel tapnud. Taas vabanes ta vangist tänavu jaanuaris, kuid võeti suvel uuesti kinni.

Mehel esitati ka süüdistus, mille järgi vägistas ta  aastal 2001 ühes motellis kana ning tappis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles