GPS nurjas Briti mõõgamehe rünnakuplaanid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohiussunnath Chowdhury kohtus.
Mohiussunnath Chowdhury kohtus. Foto: Julia Quenzler / SWNS.com / Scanpix

Suurbritannias Windsori lossile terrorirünnakut korraldada soovinud Uberi sõitja navigeerimissüsteem (GPS) juhatas ründaja hoopis samanimelisse pubisse. 

Läinud nädala reedel peeti Suurbritannias Londonis Buckinghami palee ees kinni 26-aastane Mohiussunnath Chowdhury, kel oli soov pea pooleteisemeetrise mõõgaga terrorirünnak korda saata. «Allahu Akbar,» ütles ründaja, kui politseinikud teda vahistasid.

Briti kodanikust Chowdhury teenis elatis Uberit sõites. Elukohast Lutonis plaanitud rünnakupaika jõudmiseks kasutas ta GPSi. See aga juhtis ta Windsori lossi asemel samanimelisse pubisse. Seepeale otsustaski Chowdhury rünnata Buckinghami paleed, mis asub Londoni kesklinnas.

Londoni politsei Buckinghami palee ees. Foto: Lauren Hurley/PA Wire/PA Images/Scanpix
Londoni politsei Buckinghami palee ees. Foto: Lauren Hurley/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Lauren Hurley/PA Wire/PA Images

Eile astus ta Westminsteris kohtu ette süüdistatuna terrorirünnaku plaanimises ja selle elluviimise plaanimises. Väidetavalt said kolm politseinikku tema peatamisel ka vigastada. Haavad ei olnud siiski eluohtlikud.

Politsei teatel viidi kaks politseinikku, kel olid lõikehaavad, kiirabiga haiglasse. Kolmas politseinik haiglaravi ei vajanud.

Ühtki kuningliku pere liiget tol hetkel Buckinghami palees ei viibinud.

Windsori loss Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix
Windsori loss Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles