Kongress sunnib Tillersoni propagandaga võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Rex Tillerson
Välisminister Rex Tillerson Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpx

Peale kõva survet asus Ühendriikide välisminister Rex Tillerson ette valmistama võitlust islamiäärmuslaste ja Venema-taoliste valitsuste propagandaga, vahendab Politico. 

USA välisministeeriumi ametniku kinnitusel kiitis Tillerson heaks umbes 60 miljoni dollari suuruse eelarvelisa, mille abil asutakse võitlema propagandaga. Tema otsus sai teoks paljuski vastu tema tahtmist, sest survet tuli nii vabariiklaste kui demokraatide poolelt.

Tillerson võinuks Pentagonilt küsida propagandaga võitlemiseks 20 miljonit dollarit rohkem ja jääb ebaselgeks, miks ta seda ei teinud. Välisministeeriumi ametniku sõnul otsustati selle summa kasuks peale teiste agentuuridega konsulteerimist.

Tillersoni viivitus propagandaga võitlemiseks eraldatud raha kasutamisel ajas vihale nii demokraate kui vabariiklasi, sest mõlemad neist tahavad näha konkreetseid vastusamme terroristide ja vaenulike riikide, sealhulgas Kremlist pärinevale, desinformatsioonile. 

On väga ebatavaline, et mõni minister keelduks kasutamast tema valdkonnale eraldatud raha. Kuid Tillerson polnud ametisoldud viie kuu jooksul väljastanud nende vahendite jaoks vajalikku lihtsat taotlust. 80 miljonist dollarist 20 seisis juba puutumata välisministeeriumis, ülejäänud 60 tuli saada Pentagonilt. Tillerson aga soovib sealt vaid 40 miljonit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles