Pence kääris käised üles ja näitas Trumpile, kuidas tegelikult Texast aidata (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide asperesident Mike Pence Texases.
Ühendriikide asperesident Mike Pence Texases. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Ühendriikide asepresident Mike Pence demonstreeris president Donald Trumpile, kuidas orkaanist laastatud Texase osariigi elanikele abi osutada, vahendab Politico. 

Pence, kes on alati ettevaatlik, et mitte presidendilt liigselt tähelepanu endale tõmmata, kallistas orkaaniohvreid, pakkus neile otse julgustavaid sõnumeid ja aitas higist tilkudes rususid koristada.

Asepresident Mike Pence abikaasaga (paremalt esimene ja teine) Texasesse saabumas. Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix
Asepresident Mike Pence abikaasaga (paremalt esimene ja teine) Texasesse saabumas. Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Asepresident lendas abikaasaga Texasesse Corpus Christisse kaks päeva peale Trumpi ja esileedit. Erinevalt Trumpi visiidist, ei tekitanud Pence’id aga oma käitumisega laialdast vastukaja. Trump sattus peale Texases käimist kriitikatule alla, sest mainis vaevu katastroofiohvreid ja eelistas uhkustada teda seal vastu võtnud rahvamassidega.

Pence seevastu külastas Texast suuremat meedia tähelepanu tõmbamata. Tema abikaasa Karen Pence kandis mõistlikke kingi, kumbki neist ei kandnud Trumpi kampaaniat reklaamivaid nokatseid.

See oli Pence, kes tegelikult orkaaniohvritega kohtus, pani kätte sinised kindad ja aitas puudelt kukkunud oksi ja muud prügi koristada. Erinevalt esileedist, ei väljastanud Pence’i abikaasa tormi kohta avaldust, vaid juhtis grupipalvet.

USa president DOnald Trump abikaasa Melania Trumpiga Texases. Foto: YURI GRIPAS/AFP/Scanpix
USa president DOnald Trump abikaasa Melania Trumpiga Texases. Foto: YURI GRIPAS/AFP/Scanpix Foto: YURI GRIPAS/AFP

Samas tegi Pence kõik, et temale suunatud tähelepanust saaks osa ka Trump, kes sel nädalavahetusel Melania Trumpiga Texasesse naaseb.

Ühendriikide president ja esileedi Texasesse suundumas. Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua/Scanpix
Ühendriikide president ja esileedi Texasesse suundumas. Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua/Scanpix Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua

«Helistasin täna Air Force Twolt (Üendriikide asepresidendi lennuk) presidendile ja küsisin, mida ta soovib, et teile täna ütleksin. Ja tema palus vaid edastada, et armastame Texast,» ütles sinistesse teksadesse, pruunidesse saabastesse ja üles keeratud varrukatega särki rõivastatud Pence.

Trumpi Texases saatnud ajakirjanike sõnul nägi president läbi oma maasturi toonitud klaaside vaid vähest tormist tekkinud kahju. Ta ei kohtunud ohvritega ega pühendanud otseselt neile ühtki sõna oma avalikes kõnedes.

USA võimude hinnangul on Harvey tormituulte või paduvihmade otsese või kaudse tulemusena Texase osariigis surma saanud vähemalt 39 inimest. Ametiisikud kardavad, et üleujutuse taandudes võib Houstonis ja ümberkaudsetes asulates ilmneda veel ohvreid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles