Leht: Turu pussitamise pärast tagaotsitav sai napilt paar aastat tagasi Soome kodanikuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes Turu kesklinna väljakul peeti täna reedeses pussitamises kannatada saanute ja hukkunute mälestamiseks vaikuseminut.
Soomes Turu kesklinna väljakul peeti täna reedeses pussitamises kannatada saanute ja hukkunute mälestamiseks vaikuseminut. Foto: Zhang Xuan/imago/Xinhua/Scanpix

Soome võimud andsid praegu seoses Turu pussitamisega rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud usbekile kõigest kaks aastat tagasi Soome kodakondsuse, kirjutab Ilta-Sanomat.

Rootsi ajalehe Expressen andmetel on Usbekistanist pärit 23-aastase mehe nimi Zuhriddin Rašidov. Teadaolevalt andis Soome migratsiooniamet talle kodakondsuse 2015. aasta oktoobris ehk napilt kaks aastat tagasi.

Migratsiooniamet ei ütle, millistel asjaoludel Rašidov Soome saabus. Tema vanemad aga rääkisid Aamulehtile, et neil on «pagulastaust».

Usbekistan on endine Nõukogude liiduvabariik Kesk-Aasias, mida president Islam Karimov valitses karmikäeliselt kuni oma surmani 2016. aastal. Riigi valitsuse ning islamisliku opositsiooni vahel käib praegu verine võitlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles