Kadõrov: Venemaa IS-i võitlejate naised ja lapsed liiguvad kodumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Said Tzarnaev/Sputnik/Scanpix

Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov teatas eile 12 Venemaalt ja Kasahstanist pärit Iraagis viibinud Islamiriigi võitlejate naiste ja laste naasmisest kodumaale, vahendab RFE/RL.

«Täna õhtul saabub Groznõisse Iraagist lennuga uus grupp kodanikke,» kirjutas Kadõrov Instagramis.

Kadõrovi sõnul evakueeriti eilse lennuga Iraagist neli naist ja kaheksa last, neist noorim kuuekuine, vanim üheksa aastane.

Iraagi politsei ja armeejuhatuse teatel oli juulis langenud Mosulis viimase vastupanu osutajate seas palju Venemaalt, eriti Tšetšeeniast, ja endistest Nõukogude Liidu riikidest pärit äärmuslasi.

Uudisteagentuurid raporteerisid Groznõi lennujaamast, et evakueerituid transportiv lend saabus eile ning naistel ja lastel oli vastas Venemaa laste ombudsman Anna Kuznetsova ja Tšetšeenia vanemametnikud.

Tegu oli suurima Iraagi Islamiriigi juurest Tšetšeeniasse naasnute hulgaga ühel lennul, lisaks oli tegu ka esimese korraga, mil evakueeriti täiskasvanuid. Möödunud kuul toodi sarnase lennuga tagasi seitse last.

 

Дорогие друзья! Из Ирака вернулась группа граждан России и Казахстана. Успехом увенчалась наша очередная операция. Спецрейсом доставили в Грозный восемь детей и четыре женщины. Это жители Чечни, Твери, Тюмени и Казахстана. Рейс встречали специально прибывшая из Москвы Уполномоченная при Президенте России по правам ребёнка Анна Кузнецова, председатель Парламента ЧР Магомед Даудов, Руководитель администрации Главы и Правительства ЧР Вахит Усмаев, депутаты парламента ЧР, религиозные деятели, родственники, представители общественности. Спасённые с огромной благодарностью говорили о своём вызволении из земного ада. Работа по поиску и спасению наших сограждан будет продолжена пока можем найти, хотя бы одного ребёнка. #Кадыров #Россия #Чечня #Ирак

A post shared by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

Kadõrov juhib ponnistusi tuua tagasi naised ja lapsed, kes lahkusid Venemaalt ja Kesk-Aasia riikidest, et Süürias ja Iraagis äärmuslastega liituda. Tšetšeenide liidri sõnul on pea kõigil Iraaki jäänud laste vanemad nüüdseks juba surnud.

Laste ombudsman lubas päästetud lapsed Moskvasse toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles