Galerii: Texase tulvapiirkonna elanikud naasevad koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Donald Trump sõidab täna Texasesse, et saada pilt olukorrast tormi- ja tulvapiirkonnas, mille elanikud on hakanud tasapisi kodukohta naasma.

Neljanda kategooria orkaani Harvey maabumisest Texase osariigi kaguosas on möödas nädal, kuid päästetöötajad otsivad ikka veel õhust ja paatidega inimesi, kes on koju tulvalõksu jäänud.

Texase suurimas linnas Houstonis, selle lähedal Beaumontis ja Port Arthuris on tulvavesi alanenud ning hakkab selguma kahjude ulatus.

Orkaan Harvey nõudis 42 inimelu, ainelised kahjud ulatuvad kümnetesse miljarditesse dollaritesse.

Valge Maja taotles eile Harvey kahjudega toimetulekuks kongressilt 7,9 miljardit dollarit. Suurem osa rahast läheb USA föderaalsele eriolukordade ametile (FEMA). Esindajatekoda hääletab tõenäoliselt taotluse üle järgmisel nädalal.

Trump lubas annetada oma taskust Texase ja Louisiana tulvades kannatanute abistamiseks miljon dollarit.

President, kes on kuulutanud pühapäeva orkaaniohvrite mälestamiseks riiklikuks palvepäevaks, hindas eile olukorda optimistlikult.

«Texas paraneb kiiresti tänu oma tublidele meestele ja naistele, kes nii kõvasti tööd teevad,» hõiskas ta Twitteris.

Täna sõidab president teist korda Texase tormipiirkonda ja külastab koos abikaasa Melaniaga ka naaberosariiki Louisianat.

Houstoni linnapea Sylvester Turner ütles, et linn on suuremalt jaolt kuiv, aga soovitas umbes 15 000-20 000 kahe suure veehoidla lähedal elaval inimesel kodust lahkuda. Ametnike sõnul on suurem osa soovitusi kuulda võtnud.

Turner rõhutas, et hetkel on kõige pakilisem vajadus leida ulualune kodu kaotanud inimestele ja asuda rususid koristama.

Linnapea hinnangul on tormis ja tulvades kannatada saanud 40 000-50 000 Houstoni piirkonna elumaja ning riigi abi on hädasti vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles