Endine Nõukogude ohvitser nägi Trumpi pojaga kohtudes Clintonit mustavat informatsiooni (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jr..
Donald Trump Jr.. Foto: Albin Lohr-Jones/Pool via CNP/MPI/Capital Pictures/ALJ/Pool/SCanpix

Donald Trump Jr.-iga 2016. aasta presidendivalimiste kampaania ajal kohtunud endine Nõukogude ohvitser ja praegune Washingtoni lobist eitas Vene sõjaväeluure heaks töötamist, kuid sõnas, et nägi kohtumisel Hillary Clintonit kompromiteerivat informatsiooni, vahendab RFE/RL.

Eile avaldatud intervjuus sõnas Rinat Akhmetšin, et töötas 1980. aastate lõpus KGB-ga seotud vastuluureagentuuris, kuid märkis: «Ma ei olnud GRU-s töötamiseks piisavalt hea.»

Akhmetšin, kes emigreerus USA-sse 23 aastat tagasi ja on nüüd tuntud Washingtoni lobist Vene küsimustes, tunnistas, et nägi Donald Trump Jr.-ga kohtumisel Vene advokaadi Natalja Veselnitskaja kogutud dokumente, milles sisaldus presidendikandidaat Hillary Clintonit mustavat informatsiooni.

Akhmetšin sõnas, et ei lugenud dokumente, kuid on näinud eelnevalt selle «Vene versiooni». Tema sõnul sai Veselnitskaja informatsiooni enda valdusesse äriluurega koostööd tehes.

Dokumendid sisaldavad väidetavalt materjali Manhattani kinnisvaraturgu musta raha paigutamise kohta ning selle kasutamist poliitilistes kampaaniates.

Juulis Associated Pressile antud intervjuus väitis Akhmetšin, et Veselnitskaja rääkis Trump Jr.-le, et Venemaaga seotud isikud rahastasid Demokraatlikku parteid ning toetasid ebaseaduslikult Clintoni kampaaniat.

Trump Jr. väitis algselt, et möödunud aastal aset leidnud Vene esindajatega kohtumine keskendus USA-Venemaa adopteerimispoliitika arutamisele. Hiljem sõnas ta, et kohtumisest ei ilmnenud informatsiooni, mida Trump oleks saanud oma kampaanias Clintoni vastu kasutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles