Hiina ärgitas Jaapanit mitte Pyongyangile sanktsioone kehtestama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapan korraldab evakuatsiooniõppusi puhuks, kui Põhja-Korea peaks oma raketid käiku laskma.
Jaapan korraldab evakuatsiooniõppusi puhuks, kui Põhja-Korea peaks oma raketid käiku laskma. Foto: STR/AFP/Scanpix

Hiina soovitas Jaapanil mitte kehtestada Põhja-Korea suhtes ühepoolseid sanktsioone vastuseks sellele, kui Pyongyang katsetas eelmisel nädalal raketti, mis lendas üle Jaapani ja kukkus Vaiksesse ookeani.

Teisipäevane katsetus süvendas Jaapanis hirmu ja taaskäivitas debati kaitseplaanide ülevaatamisest pärast aastaid kestnud patsifistlikku poliitikat.

Pekingi avalduses on öeldud, et Hiina välisminister kutsus eile oma Jaapani ametivenda üles vastusena ühepoolseid sanktsioone mitte rakendama.

Minister Wang Yi sõnul ei ole ühepoolsed sanktsioonid vastavuses ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonide vaimuga ning rahvusvahelises õiguses ei ole neil alust. Seetõttu ei peaks Jaapan ka vale otsust langetama.

Wang lisas, et Hiina loodab Jaapanilt koostööd kahepoolsete suhete parandamiseks ja vastastikuse usalduse taastamist selle asemel, et mõelda tulututest asjadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles