Sardiinia on hädas Alžeeria migrantidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemerelt päästetud migrandid. Pilt on illustreeriv.
Vahemerelt päästetud migrandid. Pilt on illustreeriv. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Itaalia Sardiinia saare kuberner palus keskvalitsusel võtta midagi ette Alžeeria migrantidega, kes viimasel ajal märkamatult saarel on maabunud.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA andmeil on sel aastal inimsmugeldajate paatidel otse kodumaalt Sardiiniale saabunud umbkaudu 800 alžeerlast.

Kuberner Francesco Pigliaru sõnul on sardiinlaste kogukonnas maad võtmas ärevus. Ta viitas sealjuures kuritegudele, mida äsjased saabujad on väidetavalt toime pannud. Pilgliaru palus valitsusel koostöös Alžeeria võimudega migrantidevoolule piir panna.

Samas need arvud kahvatuvad võrdluses sadade tuhandete sisserändajatega, kes on jõudnud Itaaliasse pärast nende päästmist Liibüast lähtunud smugeldajate alustelt.

Itaallaste seas on kasvamas rahuolematus niivõrd suure hulga migrantide võõrustamisega ning sellega seoses üritab valitsus Liibüa võimude abiga tulusa Vahemere smugeldamise marsruudi blokeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles