Uurijad: Trumpi pealtkuulamisest ei ole mingeid tõendeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Trump Toweris.
Donald Trump Trump Toweris. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

USA justiitsministeerium teatas reedel, et president Donald Trumpi väidete kohta, et teda kuulati valimiste ajal pealt, ei leitud juurdluse käigus mingeid tõendeid, vahendab CNN.

«Nii FBI kui NSD kinnitavad, et neil ei ole mingeid tõendeid pealtkuulamisest, mida 2017. aasta 4. märtsi säutsudes kirjeldati,» seisis ministeeriumi avalduses.

4. märtsil kirjutas Trump Twitteris: «Kohutav! Just sain teada, et Obama lasi mulle Trump Towerisse enne võitu «lutikad panna». Midagi ei leitud. See on makartism!»

«Kui madalale on president Obama langenud, et minu telefone pühaliku valimisprotsessi ajal pealt kuulata. See on Nixon/Watergate,» lisas president.

Toonane FBI direktor James Comey ütles Kongressile tunnistusi andes, et Trumpi väidete tõestamiseks ei ole mingit alust. Sellest hoolimata nõudis president juurdluse algatamist.

Valitsuse läbipaistvusega tegelev ühendus kinnitas nüüd pärast justiitsministeeriumi algatatud sammu: «FBI ja justiitsministeerium on nüüd asunud endise direktori Comey poolele ja kinnitanud kirjalikult, et Trump valetas, öeldes, et endine president Obama kuulas teda Trump Toweris pealt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles