Video: Soul kahtlustab, et Põhja-Korea valmistub juba uue raketi stardiks (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea raketikatsetus.
Põhja-Korea raketikatsetus. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Põhja-Korea näib valmistuvat ballistilise raketi – võimalik, et mandritevahelise raketi – väljatulistamiseks, teatas Lõuna-Korea ajakirjandus viitega riigi relvajõududele.

«Näeme jätkuvalt märke, et Põhja-Korea valmistub tõenäoliselt uue ballistilise raketi väljatulistamiseks. Arvame, et tegu võib olla mandritevahelise ballistilise raketiga,» ütles Lõuna-Korea kaitseministeeriumi ametnik Chang Kyung-soo täna.

Lõuna-Korea kaitseminister Song Young-moo sõnas, et kõik valitsuse liikmed on ühel meelel, et viimastele arengutele Põhja-Koreas on võimalik vastata vaid riigi sõjaväe tugevdamisega. 

Põhja-Korea eilse tuumakatsetuse võimsus oli Lõuna-Korea kaitseministeeriumi ametnike hinnangul 50 kilotonni. Kui hinnang tõele vastab, oli katsetus viis korda võimsam kui Põhja-Korea eelmine tuumakatsetus mullu septembris ning enam kui kolm korda võimsam kui 1945. aastal Hiroshimale heidetud tuumapomm.

Ühendriikide kaitseminister James Mattis ähvardas Põhja-Koread, et USAga pole mõtet jamada. «Meil on alati sõjalised viisid probleemi lahendamiseks, kuid need on koledad,» sõnas endine USA sõjaväe kindral ja CNNi analüütik Mark Hertling.

Ekspertide sõnul ohustaks igasugune USA samm miljoneid Lõuna-Korea pealinna Souli tsiviilelanikke. Soulis elab umbes 25 miljonit inimest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles