Soome politsei ajas pere väljasaatmist vastustanud protestijad laiali (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VESA MOILANEN/AFP/Scanpix

Soomes Jyväskyläs asuvas vastuvõtukeskuses tekkis esmaspäeval vastasseis politsei ja meeleavaldajate vahel. Viimased olid vastu kolmeliikmelise afgaani pere väljasaatmisele. Märulipolitsei ja pisargaasi abil aeti protestijad laiali.

Politseinikud tulid vastuvõtukeskusse veidi enne keskpäeva, et väljasaadetavad välismaalased kaasa viia.

Korrakaitsjad taandusid kinnivõetavate eluruumidesse ja meeleavaldajad takistasid neid sealt välja pääsemast.

«Meeleavaldajaid on mõnikümmend. Politsei püüab lahendada olukorra rahumeelselt,» ütles päeval Sise-Soome kriminaalpolitsei ülemkomissar Jari Kinnunen.

Kohale kutsuti ka märulipolitsei. Korrakaitsjate sõnul tuli väidetavalt neid rünnanud meeleavaldajate laialiajamiseks kasutada pisargaasi. Lisaks võeti kaks protestijat kinni.

Soome ringhäälingu Yle videos rünnakut politseile näha ei ole.

Jyväskylä linnavoliniku Irma Hirsjärvi andmeil toodi politsei kohale, et minema toimetada afgaani pere kaheksakuise lapsega.

Pereisa ütles ajalehele Keskisuomalainen, et nad on pärit Ghazni provintsist ning nad on šiiamoslemid. Piirkonnas on pere sõnul käimas täiemahuline sõda.

«Tagasi minnes meid tapetakse,» lausus pereisa lehele.

Ghazni provints on Talibani valduses.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles