Merkel alistas Schulzi

Martin Kutti
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel alistas teledebatis Martin Schulzi.
Angela Merkel alistas teledebatis Martin Schulzi. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Tosin aastat Saksamaad kantslerina juhtinud Angela Merkel sai viimaks üle teda deemonlikult kummitanud needusest ja võitis suures teledebatis oma pearivaali Martin Schulzi.

Kuigi kantsler on võimul oldud aastatel korduvalt näidanud külma närvi, oli ta kõigis oma karjääri seni peetud teledebattides jäänud kaotajaks. Pühapäeva õhtu tõi selles osas muutuse: uuringufirmade ja telekanalite korraldatud küsitlused näitasid, et Merkel alistas teledebatis Schulzi. 

Merkeli Kristlikud Demokraadid edestasid küsitluste järgi enne debatti Sotsiaaldemokraatlikku Parteid (SPD) 15–17 protsendiga, aga kuna väljaande Politico sõnul ei ole koguni 7 miljonit Saksamaa 60 miljonist valimisõiguslikust kodanikust veel kindlat otsust langetanud, lootis Schulzi leer pühapäeva õhtul televisioonile magusal kellaajal toimunud debatilt suurt võitu, mis aitaks SPD liidril Merkeli kinni püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles