Lõuna-Korea valmistub Pyongyangi uuteks katsetusteks

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soul korraldas vastuseks raketiõppuse, kus simuleeriti rünnakut Põhja-Korea tuumarajatise vastu.
Soul korraldas vastuseks raketiõppuse, kus simuleeriti rünnakut Põhja-Korea tuumarajatise vastu. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Vastuseks Põhja-Korea pühapäevasele avantüürile, mille puhul Pyongyangi väitel oli tegemist vesinikupommi katsetusega, jõudsid USA president Donald Trump ja Lõuna-Korea liider Moon Jae-in eile telefonivestluses üksmeelele kaotada Pyongyangi tuumakatsetuste vastumeetmena lagi Lõuna-Korea rakettide lõhkelaengutelt, tõstes pingeid Korea poolsaarel veelgi.

2001. aastal Ühendriikidega sõlmitud leppe järgi võis Lõuna-Korea ballistiliste rakettide lõhkepea kaaluda nimelt kuni 500 kilo.

Eile teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium ka riigikaitse tugevdamisest. Lõuna-Koreasse on juba paigutatud THAAD-raketitõrjesüsteem, nüüd on aga Ühendriikide toel kavas paigaldada ajutiselt riiki veel neli raketiheitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles