Lõuna-Korea korraldas põhjanaabri ohjeldamiseks mereväeõppuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea armeesõidukid kevadiste mereväeõppuste ajal.
Lõuna-Korea armeesõidukid kevadiste mereväeõppuste ajal. Foto: Lee Sang-ho/imago/Xinhua

Lõuna-Korea merevägi korraldas teisipäeval mereväe laskeõppused, mille käigus kasutati lahingmoona, teatasid sõjaväelased.

Mereväe esindaja sõnul oli õppus mõeldud hoiatamaks Põhja-Koread igasuguste provokatsioonide korraldamise eest merel.

"Kui vaenlane peaks korraldama provokatsiooni vee all või vee peal, siis uputame ta vasturünnakus merre," lubas kapten Choi Young-chan.

Tegemist oli juba teise Lõuna-Korea sõjaväeõppusega pärast Põhja-Korea tuumakatsetust.

Lõuna-Korea armee korraldas pühapäeva hilisõhtul raketitõrjeõppuse. Kindralstaabi teatel simuleeriti õppusel rünnakut Põhja-Korea tuumarajatise vastu, tabades "kindlaksmääratud sihtmärke merel".

"Õppus korraldati vastuseks Põhja kuuendale tuumakatsetusele ning hõlmas riigi (Lõuna-Korea) ballistilist raketti Hyunmoo ja hävituslennukeid F-15K. Sihtmärkide kaugus vastas Põhja-Korea tuumakatsetuste polügoonile Punggye-rile riigi kirdeosas," lisati kindralstaabi teates.

USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Jaapan ja Lõuna-Korea taotlesid kiirkorras Julgeolekunõukogu kokkukutsumist pärast seda, kui Põhja-Korea õhkis pühapäeval väidetavalt vesinikupommi, mida saab kasutada mandritevahelise raketi lõhkepeana.

Lõuna-Korea hoiatas esmaspäeval ühtlasi Pyongyangi uue võimaliku raketikatsetuse eest juba lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles