Viirusetõrjetarkvara looja röövitud poja eest nõutakse lunaraha

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kasperski.
Jevgeni Kasperski. Foto: SCANPIX

Tuntud viirusetõrje tarkvarafirma Kaspersky Lab asutanud perekonnalt nõutakse väidetavalt kolm miljonit eurot Ivan Kasperski vabastamise eest, teatasid mitmed Vene meediakanalid.

Venemaa siseministeerium pole ametlikult kinnitanud, et Jevgeni ja Natalia Kasperski 20-aastane poeg Ivan on röövitud. Väidetavalt võtsid inimröövlid Moskva Riiklikus Ülikoolis matemaatikat õppiva Ivan Kasperski pantvangi teisipäeva hommikul, vahendas uudistevõrk AFP Vene päevalehte Kommersant.

Väljaande teatel võtsid röövijad ühendust Jevgeni Kasperskiga ning nõudsid poja vabastamise eest kolm miljonit eurot, hoiatades teda ka politseiga ühendust võtmise eest. Londonist Moskvasse lennanud Jevgeni Kasperski otsustas väidetavalt paluda aga föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) abi.

Perepoja röövist teatas esmalt portaal lifenews.ru, mille andmetel on noormehe vabastamise eest küsitud lunaraha juba ka makstud. «Ivani eest on raha makstud. Ma ei tea summat, kuid on informatsiooni selle kohta, et nad on ta vabastanud,» ütles üks uurimisele lähedal seisev allikas uudisteportaalile.

Siseministeerium ja Kaspersky Lab pole soovinud Ivan Kasperski väidetavat röövi kommenteerida. «Kaspersky Lab soovib, et meedia hoiduks spekulatsioonide ja kuulujuttude levitamisest sündmuste kohta, mis puudutavad Jevgeni Kasperski peret,» seisis ettevõtte teates, milles anti mõista, et selline informatsioon tekitab kahju Kasperskite ettevõttele.

«See, et informatsioon nüüd ajakirjandusse jõudis, on väga halb,» kommenteeris üks anonüümseks jääda soovinud Moskva politsei esindaja päevalehele Izvestia. «See saab tekitada kahju vaid inimröövi ohvrile,» lisas allikas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles