Putin Lõuna-Koreale: säilitagem Põhja-Korea puhul kaine mõistus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Sanktsioonisurve Pyongyangile, ei aita lahendada Põhja-Korea küsimust, ütles täna Vene president Vladimir Putin.

«On selge, et üksi surve ja sanktsioonidega Korea poolsaare küsimusi ei lahenda. Ei maksa tunnetele järele anda ja Põhja-Koread nurka ajada,» ütles Putin pärast kohtumist Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga. «Praegu on tähtsam kui kunagi varem, et kõik säilitaks külma vere ja väldiks samme, mis pinget kruviksid,» rõhutas ta.

Putini sõnutsi kinnitas ta läbirääkimistel Mooniga, et Venemaa ei tunnusta Põhja-Koread tuumariigina.

«Kinnitasin Moonile meie põhimõttelist seisukohta: me ei tunnista Põhja-Koread tuumariigina. Pyongyangi tuumaraketiprogramm rikub jõhkralt ÜRO julgeolekunõukogu otsuseid, õõnestab tuumarelva leviku tõkestamise üritust ja loob ohu Kirde-Aasia julgeolekule,» sõnas Putin pärast läbirääkimisi.

Moon ütles, et leppis Putiniga kokku strateegilise side pidamises Põhja-Korea küsimuse lahendamisel.

«President väljendas arusaamist Lõuna-Korea valitsuse pingutustest rahu tagamiseks Korea poolsaarel ja Koreade vaheliste suhete parandamiseks ning toetas neid, mis teeb mulle head meelt. Sellise suhtluse alusel tugevdavad riigipead strateegilisi sidemeid ka Põhja-Korea küsimuse lahendamisel,» ütles pärast läbirääkimisi Moon.

Ta lisas samas, et saavutas Putiniga kokkuleppe tugevdada alust Vene-Lõuna-Korea-Põhja-Korea kolmepoolsete ühisprojektide elluviimiseks.

«Otsustasime kõigepealt valmistada ette projektid, mis on võimalik lähiajal ellu viia, eelkõige Kaug-Ida projektid,» ütles Moon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles