India kohus lubas teismelisel vägistamisohvril aborti teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP/Scanpix

India ülemkohus andis 13-aastasele Mumbaist pärit vägistamise ohvriks langenud tüdrukule loa teha abort. 

32 nädalat lapseootel tüdruk vajas selleks kohtu luba, sest India seaduste järgi tohib pärast 20ndat rasedusnädalat aborti sooritada vaid siis, kui ema elu on ohus. Tüdruku rasedus avastati, kui tema vanemad viisid ta ülekaalulisuse kahtlusega arsti juurde.

Teismeline väidab, et teda vägistas tema isa kolleeg, kes on nüüd vahi all.

Otsuse võttis vastu kolmeliikmeline vandekohus, mis jõudis järeldusele: 13-aastase puhul on terviseriskid samasugused hoolimata sellest, kas abort tehakse varem või hiljem.

Arstid olid soovitanud lootel veel kaks nädalat kasvada, kuid kohtunikud nõudsid protseduuri kohest läbiviimist – et vältida tüdruku edasist traumeerimist.

Vaid mõned päevad varem tõi riigi põhjaosas Chandigarhi linnas tütre ilmale 10-aastane vägistamisohver.

Ka tema oli 32 nädalat rase, kuid kohtu hinnangul oleks abort olnud liiga riskantne. Maikuus lubati teha abort kümneaastasel tüdrukul, keda vägistas väidetavalt tema isa.

Kõikide juhtumite puhul tuli rasedus päevavalgele nii hilja seetõttu, et tüdrukud ise ei osanud midagi kahtlustada – ning ka nende vanemad ei kujutanud ette, et nii noores eas on võimalik rasestuda.

Aastal 2015 vägistati Indias rohkem kui 10 000 last. UNICEFi ja India valitsuse statistika järgi vägistatakse riigis iga kahe ja poole tunni tagant mõni alla 16-aastane laps, iga 13 tunni tagant aga noorem kui kümneaastane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles