Putini hinnangul sõda Korea poolsaarel ei tule (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinzo Abe ja Vladimir Putin täna Vladivostokis.
Shinzo Abe ja Vladimir Putin täna Vladivostokis. Foto: MIKHAIL METZEL/AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putini sõnul on ta ühel meelel oma Lõuna-Korea ametivenna Moon Jae-iniga selles, et sõda Korea poolsaarel ei tule.

«Samamoodi nagu mu Lõuna-Korea ametivend, olen veendunud, et suuremõõtmelise konfliktini – eriti massihävitusrelvade kasutamiseni – asi ei jõua,» ütles Putin täna rahvusvahelisel majandusfoorumil Vladivostokis.

«Kõikidel vastasseisus osalejatel jätkub tervet mõistust ja vastutustunnet selles piirkonnas elavate inimeste ees  ja me suudame lahendada selle küsimuse diplomaatiaga,» ütles Putin.

Ta meenutas, et 2005. aastal jõudsid Korea läbirääkimiste osalised selle küsimuse lahendamisele üsna lähedale.

«2005. aastal leppisime samahästi kui kõiges kokku. Saavutati lepped, mille kohaselt Põhja-Korea kohustus tuumaraketiprogrammi lõpetama ja kõik ülejäänud selle protsessi osalised lubasid sellele kaasa aidata. Räägiti vajadusest taastada Põhja- ja Lõuna-Korea head suhted, võimalusest viia ellu Venemaa, Põhja- ja Lõuna-Korea ühisprojekte,» märkis Kremli peremees.

«Pärast aga minu meelest nõudis keegi Põhja-Korealt seda, mida too ei olnud lubanud, ja tasapisi käis olukord alla praeguse tasemeni,» ütles Putin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles