Euroopa terrorirünnakute rahastamise oht on kasvanud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõjaväelased ja politseinikud tänavatel valvamas.
Prantsuse sõjaväelased ja politseinikud tänavatel valvamas. Foto: Paulo Amorim/Sipa USA/Scanpix

ISISe kaotused Süürias ja Iraagis suurendavad Euroopa terrorirünnakute rahastamise ohtu, hoiatas Euroopa Komisjoni julgeolekuvolinik täna.

ISIS on kaotanud Iraagis umbes 90 protsenti ja Süürias 85 protsenti oma territooriumist. Võitlust džihadistidega toetavad ka lääneriikide väed.

«Meie edu tõttu Daeshi (ISIS) vastu Iraagis ja Süürias on nad hakanud raha Iraagist ja Süüriast välja viima,» ütles julgeolekuvolinik Julian King Euroopa Parlamendi kodanikuvabaduste komisjonis.

Tema sõnul on tekkinud oht, et raha hakatakse suunama terrorirünnakuteks Euroopas. «Peame olema sellest teadlikud ja koos vaatama, mida annab ära teha.»

ÜRO ütles augustis avaldatud raportis, et ISIS saadab jätkuvalt raha välismaale. Summad ei ole sageli kuigi suured, mistõttu on raske neile jälile jõuda. Sellega püütakse hoogustada rahvusvahelist tegevust, mida on näidanud rünnakute suurem sagedus Euroopas.

ISIS saab raha naftatuludest ja veel rühmituse kätte jäänud alade elanikkonna maksustamisest. ISISe tuumiku rahaline olukord üldiselt halveneb, lisati raportis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles