Europol: terrorirünnakuid aitab ära hoida parem infovahetus (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europoli juht Rob Wainwright
Europoli juht Rob Wainwright Foto: SCANPIX

Europoli direktor Rob Wainwright ütles intervjuus ERRile, et terrorioht Euroopas on praegu viimase 20 aasta suurim, seda tuleb tunnistada ning politsei peab terrorirünnakute ärahoidmiseks infovahetust tihendama.

Euroopa Liidu riikide politseijuhid olid sel nädalal koos iga-aastasel konverentsil Hollandis Haagis Europoli ja eesistuja Eesti kutsel, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat". Europoli juht Rob Wainwright ütles oma kõnes, et kahjuks ei ole võimuesindajad suutnud viimastel aastatel ära hoida paljusid terrorirünnakuid Euroopas.

«Põhiline takistus on kultuur. Tegemist on suhteliselt suletud ja tundliku terrorismivastase kogukonnaga ja sel on oma põhjus, sest nad tegelevad tundliku infoga. Tuleb proovida julgustada neid senisest enam infot jagama viisil, mida nad seni teinud ei ole, eriti politseiga, sest tänapäeva terroristi profiil on kuritegevusega seotud. Palju infot nende inimeste kohta on kirjas kuskil tavalistes politseitoimikutes ja me peame leidma viisi, kuidas siduda eriline luureteenistuste maailm politseiga,» selgitas Wainwright.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles