Moskvas avaldati meelt moslemite vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja täna Moskvas.
Meeleavaldaja täna Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa pealinnas avaldasid täna meelt umbes pooltuhat paremäärmuslast, kes polnud rahul võimude tegevusega Põhja-Kaukaasias.

Meeleavaldajad nõudsid võimudelt, et nad lõpetaksid Venemaa lõunaosas asuva Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna toetamise, vahendas uudistevõrk AFP.

«Peatage Kaukasuse toitmine!» skandeerisid demonstrandid meeleavaldusel, millele olid heakskiidu andnud ka Moskva linnavõimud. Samas mõistis linn paremäärmuslike rühmituste tegevuse hukka, kuna võimud pelgavad riigis ksenofoobia levikut.

«Me pole ksenofoobid. Me pole natsid. Me nõuame, et Venemaa piirkonnad oleksid võrdsed,» ütleks üks demonstratsiooni organiseerija Anton Nosov. Üks teine meeleavaldusel osalenu kurtis, et Venemaa kulutab piirkonnas liiga palju raha ja verd.

Peamiselt moslemitega asutatud Põhja-Kaukaasia on olnud jätkuvalt ebastabiilsuse piirkond Venemaal. Samuti on riik hädas seal tegutsevate islamifundamentalistidega. Moslemitevastasus on Venemaa suuremates linnades pidevalt tõusnud, kuna Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast linnadesse saabunud islamiusulised avaldavad survet riigi sotsiaalsektorile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles