Tsipras: Grexit on muutunud Grinvestiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras 82. Thessaloniki rahvusvahelise messi avamisel.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras 82. Thessaloniki rahvusvahelise messi avamisel. Foto: AFP / Scanpix

Kreeka peaminister Alexis Tsipras ütles laupäeval, et riigi Grexit-staatus on muutunud Grinvestiks, meelitades praegu ligi arvukalt välisinvestoreid.

"2016. aastal olid otsesed välisinvesteeringud viimase 10 aasta kõrgeimal tasemel ning 2017. aastal on oodata edasist paranemist," ütles Tsipras, avades 82. Thessaloniki rahvusvahelise messi.

"Kõrgendatud huvi Kreekasse investeerimise vastu ei ole midagi, mis juhtuks juhuslikult," ütles peaminister, meenutades Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni ja Vene riigipea Vladimir Putini hiljutisi visiite.

Ta möönis samas, et enamus kreeklasi ei ole majanduskasvu positiivseid märke seni veel tundnud.

Kaks aastat pärast seda, kui Kreeka oli peaaegu eurotsoonist lahkumas, ja kaheksa aastat pärast riigi langemist sügavasse majanduskriisi, on tööhõive lõpuks paranemas.

Tsiprase sõnul on tema valitsus alates võimuletulekust 2015. aastal loonud juurde umbes pool miljonit töökohta, mis on viimase 16 aasta rekord. Selle aasta majanduskasvuks prognoositakse ligi kaht protsenti.

Kreeka on alates 2010. aastast saanud kaks suurt päästepaketti ning kolmas, mida praegu toetab Euroopa Liit, kestab 2018. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles