Merkel hoiatas asüülitaotlejate vastuvõtmisest keeldujaid (31)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: CHRISTOPH SCHMIDT/AFP/SCANPIX

Riigid, mis ei osale Euroopa Liidu asüülitaotlejate ümberpaigutamise programmis, võivad jääda teistes valdkondades soovitud abita, hoiatas täna Saksamaa kantsler Angela Merkel.

«Kui rändekriisis pole solidaarsust, ei ole seda ka teistes valdkondades ning see oleks Euroopa sidususele väga valus,» ütles Merkel usutluses ajalehele Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Kantsleri märkus oli varjatud hoiatus mitmele Ida-Euroopa riigile, kes saavad Euroopa Liidu liikmesuselt miljarditesse eurodesse ulatuvat kasu, kuid on keeldunud põgenike ümberjagamiskavas osalemast.

Ungari ja Slovakkia reageerisid sel nädalal vihaselt Euroopa Kohtu otsusele, mis kohustab neid osalema asüülitaotlejate ümberpaigutamises Kreekast ja Itaaliast.

Intervjuus mainis Merkel ka, et Saksamaa on valmis toetama diplomaatilisi püüdlusi Põhja-Korea raketi- ja tuumarelvaprogrammi lõpetamiseks samadel alustel nagu Iraani tuumaleppe puhul. 

Kantsleri arvates peaksid Euroopa ja Saksamaa olema valmis väga aktiivseks panustamiseks. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles