Ebaseaduslikult piiri ületanud Saakašvili sattus kahe tule vahele

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodakondsuseta Gruusia ekspresident ja endine Odessa kuberner Mihheil Saakašvili kirjutas pühapäeval Facebookis: «Me suundume Ukrainasse!» Ukrainasse Saakašvili ka jõudis, aga nüüdseks on seoses ebaseadusliku piiriületamisega algatatud tema suhtes kriminaalasi.

Saakašvililt võeti Ukraina kodakondsus juulis seoses väidetavate valeandmete esitamisega kodakondsuse taotlemisel. Ametlikel andmetel võeti kodakondsus Saakašvililt Ukraina kodakondsusseaduse järgi, kuna ta vastas selle taotlemisel eitavalt küsimusele, kas ta on kriminaaluurimise all. Sel ajal oli Saakašvili suhtes algatatud kriminaaluurimine Gruusias. Määruse allkirjastas Ukraina president Petro Porošenko.

Gruusia võttis omakorda ekspresidendi kodakondsuse ära 2015. aasta detsembris, sest temast sai Ukraina kodanik. Gruusia seaduste järgi pole topeltkodakondsus lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles