Ukrainasse tunginud Šaakasvili: võtan oma koha poliitikas tagasi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili Lvivis pressikonverentsil.
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili Lvivis pressikonverentsil. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Endine Gruusia president ja kunagine Odessa kuberner Mihheil Saakašvili vandus täna peale toetajaskonnaga Ukrainasse sissetungimist, et naaseb riigi poliitikasse, vahendab AFP. 

Saakašvili ületas eile loata ja piirivalvuritest hoolimata Poolat ja Ukrainat eraldava piiri. Teda saatsid sajad toetajad. Ukraina president Petro Porošenko võttis endiselt Gruusia presidendilt juulis kodakondsuse.

Saakašvili toetajaskonnaga üle Poola-Ukraina piiri tungimas. Foto: YURI DYACHYSHYN/AFP/Scanpix
Saakašvili toetajaskonnaga üle Poola-Ukraina piiri tungimas. Foto: YURI DYACHYSHYN/AFP/Scanpix Foto: YURI DYACHYSHYN/AFP

Saakašvili korraldas täna Lvivis pressikonverentsi, kus vandus, et taastab oma Ukraina kodakondsuse ja naaseb poliitikasse. «Tahan öelda, et tegu on mu võitluse algusega,» ütles ta ja lubas samas riigi majanduse käima tõmmata.

Nüüd lubas Porošenko karistada kõiki, kes on Saakašvili ebaseadusliku piiriületamisega seotud. President võttis oma endiselt Gruusia ametivennalt kodakondsuse peale seda, kui viimane väitis, et Porošenko ei saa korruptsiooni-vastase võitlusega Kiievis hakkama.

Porošenko otsus võtta Saakašvililt kodakondsus jättis ta riigita, sest varem võeti läänemeelselt poliitikult ka kodumaa Gruusia kodakondsus.

Arvatakse, et 49-aastane Saakašvili soovib koguda endale Ukrainas piisavalt suure toetajaskonna, et siis Porošenko troonilt tõugata. 

Ukraina piirivalvurid Saakašvili toetajaskonda jälitamas. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix
Ukraina piirivalvurid Saakašvili toetajaskonda jälitamas. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Toimunu käigus sai vigastada 11 politseinikku ja viis piirivalvurit. Piiripunkt kaardil:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles