Orkaan ajas rüüstajad liikvele

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saint-Martini saarele abiks saadetud Prantsuse sõjaväepolitsei peletab eemale orkaanist räsitud piirkonda rüüstavaid vandaalitsejaid.
Saint-Martini saarele abiks saadetud Prantsuse sõjaväepolitsei peletab eemale orkaanist räsitud piirkonda rüüstavaid vandaalitsejaid. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Orkaani Irma tekitatud paanika on toonud kaasa kuritegevuse laine: elanike sundevakueerimist ära kasutades on hakatud rüüstama tühjalt seisvaid kauplusi ja elumaju.

Üks juhtumeid leidis aset Florida poolsaarel, Miamist 50 kilomeetrit põhja pool asuvas Fort Lauderdaleʼi linnas, kus politsei andmeil on pandimaja ja selle lähedal asuva kingapoe rüüstamises kahtlustatuna vahistatud üheksa inimest.

«On halb otsus minna vangi paari tossude pärast,» lausus Fort Lauderdaleʼi politseiülem Rick Maglione, manitsedes võimalikke kurikaelu. «Püsi kodus, kanna hoolt oma lähedaste eest ja ole tänulik, et nendega on kõik hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles